Trwa ładowanie...
d1s0jbc

Doskonałe źródło białka i antyoksydantów. Sałatka z ryżem, indykiem i selerem naciowym

Przepis

Sałatka to doskonały pomysł na szybki posiłek. Dzięki dodaniu do niej indyka danie będzie bardziej sycące i idealnie sprawdzi się na obiad. Autorka książki "Dieta w chorobie Hashimoto" proponuje połączyć drób z sezonowymi warzywami.

d1s0jbc
3.4
(12 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Wydawnictwo RM
Źródło: Wydawnictwo RM
Składniki
  • 40 g mieszanki ryżu basmati z dzikim ryżem
  • 100 g pieczonego mięsa z indyka
  • łodyga selera naciowego
  • 1 jędrny pomidor malinowy
  • ¼ czerwonej papryki
  • 4 pokrojone czarne oliwki
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej (opcjonalnie)
  • 1–2 gałązki świeżej kolendry
  • pieprz ziołowy
  • 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego
Przepis

1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie przelej zimną wodą i odsącz.
2. Mięso pokrój w małą kostkę.
3. Warzywa umyj i pokrój na małe kawałki. Oliwki posiekaj lub pokrój w plasterki.
4. Wszystkie składniki wymieszaj, dopraw do smaku.

Wskazówka: Sałatkę możesz udekorować świeżymi kiełkami.

  Wydawnictwo RM
Źródło: Wydawnictwo RM

Przepis pochodzi z książki "Dieta w chorobie Hashimoto" Wydawnictwa RM.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Doskonałe źródło białka i antyoksydantów. Sałatka z ryżem, indykiem i selerem naciowym
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

30
7
Share
d1s0jbc
d1s0jbc
d1s0jbc
d1s0jbc
d1s0jbc
Więcej tematów
d1s0jbc