Szyszki z ryżu preparowanego. Kultowy deser z minionej epoki
Szyszki z ryżu preparowanego to deser, który wielu z nas pamięta z dzieciństwa. Mimo że dziś sklepowe półki uginają się od gotowych słodyczy, ciastek i deserów, warto odświeżyć ten kultowy przepis. Więcej pyszności znajdziecie na blogu "Daylicooking".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- W rondelku podgrzać krówki, mleko i masło. Dodać kakao i wymieszać. Zagotować składniki, zdjąć z ognia i odstawić do wystudzenia.
- Do masy krówkowej dodać ryż i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Z jeszcze ciepłej masy formować szyszki lub kulki. Warto wcześniej nasmarować dłonie masłem, by szyszki nie kleiły się do rąk.
- Uformowane szyszki odstawić do całkowitego wystudzenia i zastygnięcia.
Zobacz też przepis na biszkoptowe ciasto z owocami
src="https://d.wpimg.pl/122815767-1166246957/ciasto.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze