Kuleczki ryżowe. Świetny dodatek do obiadu
Chrupiące ryżowe kulki będą smacznym dodatkiem do wielu dań. Doskonała komponują się z sosami, kotletami i pieczonym mięsem. Do tego ulubiona sałatka i obiad gotowy. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziejesiewp.pl.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4-6 |
Okazja: |
- Ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie studzimy i przekładamy do miski.
- Wlewamy oliwę, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy.
- Jedną łyżkę ryżu kładziemy na dłoń i formujemy niewielkie kuleczki.
- Panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze