Trwa ładowanie...
dxb83xq
06-03-2022 08:32

Schabowe roladki z pieczarkowym farszem

Przepis

Smakowite roladki schabowe nadziewane farszem pieczarkowym to przepyszna propozycja na rodzinny obiad. Poznaj ten prosty przepis i zaskocz swoich najbliższych. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

dxb83xq
1.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg schabu
  • 1 cebula
  • 10 dag pieczarek
  • 1 marchew
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 papryka czerwona
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
Przepis
  • Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
  • Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki, startą na tarce o dużych oczkach marchew oraz paprykę drobno pokrojoną. Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę około dziesięciu minut. Następnie studzę i łączę z serem żółtym, startym na tarce o dużych oczkach.
  • Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku mięsa.
  • Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanych widelcem jajka i ponownie w bułce tartej.
  • Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Schabowe roladki z pieczarkowym farszem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dxb83xq
dxb83xq
dxb83xq
dxb83xq
Więcej tematów
dxb83xq