Smak dzieciństwa. Chleb maczany w jajku z patelni
Niektórzy nazywają chleb smażony w jajku tostem francuskim. Tak by było, gdyby podać go na słodko. Najprostszy i najbardziej swojski przepis to po prostu dobrze wysmażona, czerstwa pajda chleba podana na słono. Nic się nie zmarnuje, a ten smaku wielu z nas przypomina dzieciństwo.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- kromki chleba (może być czerstwy)
- kilka jajek (w zależności od ilości kromek)
- sól
- pieprz
- olej
- 3-4 łyżki mleka
Jajka roztrzepać w misce. Dodać mleko, sól i pieprz. Wymoczyć w jajku kromki chleba. Można tylko z jednej strony lub całkowicie. Wysmażyć w oleju - pilnować, żeby kanapka się nie przypaliła. Prawda, że proste? Smacznego!
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze