Trwa ładowanie...
d36o8ew
d36o8ew

Smak dzieciństwa. Chleb maczany w jajku z patelni

Przepis

Niektórzy nazywają chleb smażony w jajku tostem francuskim. Tak by było, gdyby podać go na słodko. Najprostszy i najbardziej swojski przepis to po prostu dobrze wysmażona, czerstwa pajda chleba podana na słono. Nic się nie zmarnuje, a ten smaku wielu z nas przypomina dzieciństwo.

5.0
(4 głosy)
Oceń:
d36o8ew
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Smak dzieciństwa. Chleb maczany w jajku z patelni
123RF
Składniki
  • kromki chleba (może być czerstwy)
  • kilka jajek (w zależności od ilości kromek)
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 3-4 łyżki mleka
Przepis

Jajka roztrzepać w misce. Dodać mleko, sól i pieprz. Wymoczyć w jajku kromki chleba. Można tylko z jednej strony lub całkowicie. Wysmażyć w oleju - pilnować, żeby kanapka się nie przypaliła. Prawda, że proste? Smacznego!

Smak dzieciństwa. Chleb maczany w jajku z patelni
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

42
4
Share
d36o8ew
d36o8ew
d36o8ew
d36o8ew
d36o8ew
d36o8ew