Sałatka z makaronem, pomidorkami i oliwkami
Makaronowe sałatki można jeść na obiad, zabrać ze sobą do pracy lub podać podczas domowej imprezy. Tym razem proponuję sałatkę z makaronem, oliwkami i pomidorkami. Szybka, smaczna i łatwa do zrobienia.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Makaron gotujemy al dente, według przepisu na opakowaniu. Rukolę i pomidorki myjemy i suszymy. Do dużej miski przekładamy ostudzony makaron, dodajemy pokrojone pomidorki, oliwki, rukolę i pokrojony w kostkę ser feta. Robimy sos: oliwę mieszamy z octem balsamicznym i musztardą. Doprawiamy odrobiną cukru, soli i pieprzu oraz ziołami. Sosem skrapiamy sałatkę i podajemy.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze