Trwa ładowanie...
dp8i4on
Paulina Michalak

Najlepsza zupa na przedwiośnie. Przepis na pyszny kapuśniak

Przepis

Bez wątpienia kapuśniak to jedna z najzdrowszych zup, dlatego powinna na stałe zagościć w naszym menu na przełomie zimy i wiosny. Główny składnik zupy, czyli kiszona kapusta, doskonale wzmacnia odporność i dostarcza nam cennych składników odżywczych jest to bardzo istotne o tej porze roku, kiedy nasz organizm jest osłabiony po zimie. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".

dp8i4on
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

zGotowana Paula
Źródło: zGotowana Paula
Składniki
  • 150 g kiszonej kapusty (posiekać)
  • 1 średnia cebula (pokroić w kostkę)
  • 1 ząbek czosnku (przecisnąć przez praskę)
  • 100 g świeżej białej kapusty (poszatkować)
  • 1 średnia marchewka (zetrzeć na tarce)
  • 700 ml wody
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 150 g ziemniaków (pokroić w kostkę)
  • 150 g kiełbasy (pokroić w plastry i podsmażyć)
  • majeranek, sól i pieprz do smaku
Przepis
  • W garnku podsmażyć cebulę i czosnek, następnie dodać białą kapustę, ziemniaki, marchewkę, ziele, liść laurowy, koncentrat pomidorowy i wlać wodę.
  • Gotować około 20 min. na małym ogniu. Dodać podsmażoną kiełbasę i kiszoną kapustę, gotować jeszcze chwilę.
  • Dodać majeranek i doprawić w razie potrzeby.

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

Najlepsza zupa na przedwiośnie. Przepis na pyszny kapuśniak
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1
Share
dp8i4on
dp8i4on
dp8i4on
dp8i4on
dp8i4on
Więcej tematów
dp8i4on