Trwa ładowanie...
d1kk8rb
18-02-2022 09:41

Domowy kapuśniak z kiełbasą. Najlepsza zupa na chłody

Przepis

Kapuśniak to jedna z ulubionych polskich zup. Jest bardzo gęsta, aromatyczna i sycąca. Swój sprawdzony przepis na kapuśniak poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".

d1kk8rb
1.8
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

zGotowana Paula
Źródło: zGotowana Paula
Składniki
  • 150 g kiszonej kapusty - posiekać
  • 1 średnia cebula - pokroić w kostkę
  • 1 ząbek czosnku - przecisnąć przez praskę
  • 100 g świeżej białej kapusty - poszatkować
  • 1 średnia marchewka - zetrzeć na tarce
  • 700 ml wody
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 150 g ziemniaków - pokroić w kostkę
  • 150 g kiełbasy - w plastry i podsmażyć
  • majeranek, sól i pieprz do smaku
Przepis
  • W garnku podsmażyć cebule i czosnek, następnie dodać białą kapustę, ziemniaki, marchewkę ziele, liść laurowy, koncentrat pomidorowy i wlać wodę.
  • Gotować około 20 minut na małym ogniu.
  • Dodać podsmażoną kiełbasę i kiszoną kapustę, gotować jeszcze chwilę. Na końcu wsypać majeranek i doprawić w razie potrzeby.

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

Domowy kapuśniak z kiełbasą. Najlepsza zupa na chłody
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
1
Share
d1kk8rb

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1kk8rb
d1kk8rb
d1kk8rb
d1kk8rb
Więcej tematów
d1kk8rb