Trwa ładowanie...
d3edq5p
d3edq5p

Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami

Przepis

Rumiane krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami to klasyk polskiej kuchni. Najlepiej smakują w towarzystwie czerwone barszczu, można je jednak podawać również solo. Ile pań domu, tyle przepisów na krokiety. Zobaczcie, jak przygotowuje je "zGotowana Paula". Smacznego!

4.0
(1 głos)
Oceń:
d3edq5p
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
zGotowana Paula
Składniki

Naleśniki:

  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • mąka pszenna (na oko)
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

Farsz:

Dodatkowo:

  • jajko
  • bułka tarta
Przepis

Składniki na ciasto wymieszać do uzyskania gładkiej masy o konsystencji gęstej śmietany. Usmażyć naleśniki.

Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać pieczarki starte na tarce o dużych oczkach i smażyć do odparowania wody. W międzyczasie przyprawić. Kiszoną kapustę przepłukać i poszatkować. Ugotować (ok. 30 minut). Usmażone pieczarki wymieszać z kapustą kiszoną i doprawić. Farsz nakładać na naleśniki i zwijać. Krokiety panierować w jajku i bułce tartej, usmażyć na złoty kolor.

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3edq5p

Podziel się opinią

49
2
Share
d3edq5p
d3edq5p
d3edq5p
d3edq5p
d3edq5p