Rozrzewający kapuśniak z pęczakiem
Pyszny i szybki przepis na kapuśniaczek z kaszą pęczak z dodatkiem czarnego czosnku. Świetnie rozgrzewa i syci nawet w najchlodniejszy dzień. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Do garnka wlej 2 – 2,5 l. wody, wrzuć listki laurowe, ziele angielskie, włoszczyznę i kaszę. Gotuj ok. 10 min.
- Cebulę i boczek pokrój i podsmaż, dodając odrobinę tłuszczu. Ja użyłam smalcu z kaczki.
- Dodaj pokrojoną kapustę kiszoną oraz usmażony boczek z cebulką.
- Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem oraz czarnym czosnkiem w proszku. Gotuj ok. 10 min.Zupę posyp koperkiem.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze