Rozrzewający kapuśniak z pęczakiem
Przepis
Pyszny i szybki przepis na kapuśniaczek z kaszą pęczak z dodatkiem czarnego czosnku. Świetnie rozgrzewa i syci nawet w najchlodniejszy dzień. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
4.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Źródło: Kwelka gotuje
Składniki
Przepis
- Do garnka wlej 2 – 2,5 l. wody, wrzuć listki laurowe, ziele angielskie, włoszczyznę i kaszę. Gotuj ok. 10 min.
- Cebulę i boczek pokrój i podsmaż, dodając odrobinę tłuszczu. Ja użyłam smalcu z kaczki.
- Dodaj pokrojoną kapustę kiszoną oraz usmażony boczek z cebulką.
- Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem oraz czarnym czosnkiem w proszku. Gotuj ok. 10 min.Zupę posyp koperkiem.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
Rozrzewający kapuśniak z pęczakiem
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.