Trwa ładowanie...
d3edq5p
d3edq5p

Szare kluski z kiszoną kapustą i boczkiem

Przepis

Szare kluski mogą z powodzeniem konkurować z kopytkami. Są jednak o wiele łatwiejsze i szybsze do przygotowania. Nie musimy zagniatać ciasta, wystarczy wymieszać wszystkie składniki. Przepis poleca autorka bloga "zGotowana Paula".

3.1
(12 głosów)
Oceń:
d3edq5p
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Zdjęcie
zGotowana Paula
Składniki
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • ok. 1 szklanka mąki
  • Sól i pieprz
Przepis

Ziemniaki zetrzeć na papkę i odcisnąć wodę. Dodać jajka, sól, pieprz i mąkę - masa ziemniaczana musi być gęsta. Łyżką nakładać kluski na gotującą wodę, zaraz po wypłynięciu wyjąć. Kluski podałam z ugotowaną kiszoną kapustą i usmażonym boczkiem wędzonym. Wszystko razem podsmażyłam.

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

Szare kluski z kiszoną kapustą i boczkiem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3edq5p

Podziel się opinią

47
8
Share
d3edq5p
d3edq5p
d3edq5p
d3edq5p
d3edq5p