WP
WP

Szare kluski z kiszoną kapustą i boczkiem - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie zGotowana Paula
Podziel się

Szare kluski mogą z powodzeniem konkurować z kopytkami. Są jednak o wiele łatwiejsze i szybsze do przygotowania. Nie musimy zagniatać ciasta, wystarczy wymieszać wszystkie składniki. Przepis poleca autorka bloga "zGotowana Paula".

Składniki
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • ok. 1 szklanka mąki
  • Sól i pieprz
Przepis

Ziemniaki zetrzeć na papkę i odcisnąć wodę. Dodać jajka, sól, pieprz i mąkę - masa ziemniaczana musi być gęsta. Łyżką nakładać kluski na gotującą wodę, zaraz po wypłynięciu wyjąć. Kluski podałam z ugotowaną kiszoną kapustą i usmażonym boczkiem wędzonym. Wszystko razem podsmażyłam.

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP