Makowiec japoński z jabłkami. Proste ciasto z makiem
Makowiec japoński to po prostu makowiec z jabłkami, który błyskawicznie zniknie z patery. Wilgotny od jabłek, aromatyczny za sprawą domowej masy makowej i pełen bakalii, które się w niej znajdują. Idealny wypiek do popołudniowej herbatki lub na świąteczny stół. Sprawdzony przepis prosto z bloga "Justmydelicious".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- Masę makową połącz z obranymi i startymi na tarce o grubych oczkach jabłkami, proszkiem do pieczenia, otrębami oraz żółtkami.
- Białka ubij na sztywną pianę, którą następnie delikatnie wmieszaj przy pomocy np. szpatułki w pozostałe składniki.
- Całość przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia formę. Piecz w 180 stopni C przez ok. 50 minut, do suchego patyczka. Zobacz także: przepis na domową masę makową src="https://d.wpimg.pl/254062870-1845539934/maaa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze