Trwa ładowanie...
d308rwb
18-12-2019 12:26

Makowiec japoński z jabłkami. Proste ciasto z makiem

Przepis

Makowiec japoński to po prostu makowiec z jabłkami, który błyskawicznie zniknie z patery. Wilgotny od jabłek, aromatyczny za sprawą domowej masy makowej i pełen bakalii, które się w niej znajdują. Idealny wypiek do popołudniowej herbatki lub na świąteczny stół. Sprawdzony przepis prosto z bloga "Justmydelicious".

d308rwb
3.0
(22 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
www.justmydelicious.com
Źródło: www.justmydelicious.com
Składniki
  • 500 g masy makowej
  • 4 jabłka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 6 łyżek otrębów
  • 4 jajka
Przepis
  • Masę makową połącz z obranymi i startymi na tarce o grubych oczkach jabłkami, proszkiem do pieczenia, otrębami oraz żółtkami.
  • Białka ubij na sztywną pianę, którą następnie delikatnie wmieszaj przy pomocy np. szpatułki w pozostałe składniki.
  • Całość przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia formę. Piecz w 180 stopni C przez ok. 50 minut, do suchego patyczka. Zobacz także: przepis na domową masę makową
Makowiec japoński z jabłkami. Proste ciasto z makiem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

31
7

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d308rwb
d308rwb
d308rwb
d308rwb
Więcej tematów
d308rwb