Trwa ładowanie...
d3b3on1
d3b3on1
www.justmydelicious.com

Makowiec japoński z jabłkami. Proste ciasto z makiem

Przepis

Makowiec japoński to po prostu makowiec z jabłkami, który błyskawicznie zniknie z patery. Wilgotny od jabłek, aromatyczny za sprawą domowej masy makowej i pełen bakalii, które się w niej znajdują. Idealny wypiek do popołudniowej herbatki lub na świąteczny stół. Sprawdzony przepis prosto z bloga "Justmydelicious".

3.0
(22 głosy)
Oceń:
d3b3on1
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
www.justmydelicious.com
Zdjęcie
Składniki
  • 500 g masy makowej
  • 4 jabłka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 6 łyżek otrębów
  • 4 jajka
Przepis

Masę makową połącz z obranymi i startymi na tarce o grubych oczkach jabłkami, proszkiem do pieczenia, otrębami oraz żółtkami. Białka ubij na sztywną pianę, którą następnie delikatnie wmieszaj przy pomocy np. szpatułki w pozostałe składniki. Całość przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia formę. Piecz w 180 stopni C przez ok. 50 minut, do suchego patyczka.
Zobacz także: przepis na domową masę makową

d3b3on1
Makowiec japoński z jabłkami. Proste ciasto z makiem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

30
7
Share
d3b3on1
d3b3on1

d3b3on1
d3b3on1
d3b3on1