Trwa ładowanie...
d1uil1i
d1uil1i

Dyniowo-gruszkowe crumble. Smak późnego lata

Przepis

Chrupiąca słodka kruszonka i rozpływający się w ustach mus z dyni i gruszek to idealna propozycja dla miłośników deserów. Crumble jest proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne. Z dodatkiem cynamonu, imbiru i syropu klonowego będzie rozpływać się w ustach.

d1uil1i
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Okazja:
Dyniowo-gruszkowe crumble. Smak późnego lata
123RF
Dyniowo-gruszkowe crumble. Smak późnego lata
Składniki
  • 250 g dyni
  • 250 g gruszek
  • 250 g płatków owsianych
  • 100 ml oleju
  • 4 łyżki syropu klonowego
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka imbiru
Przepis

Płatki owsiane, olej i syrop klonowy blendujemy. Dynię i gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Dusimy przez ok. 15 minut na małym ogniu z dodatkiem cukru, cynamonu i imbiru. Następnie przekładamy je do kokilek i posypujemy mąką. Całość posypujemy przygotowaną wcześniej kruszonką. Pieczemy ok. 35 minut w 200 stopniach Celsjusza.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d1uil1i
Dyniowo-gruszkowe crumble. Smak późnego lata
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

5
Share
d1uil1i
d1uil1i

d1uil1i
d1uil1i
d1uil1i