ycipk-2k9sjf
ycipk-2k9sjf

Dyniowo-gruszkowe crumble. Smak późnego lata

Przepis

Chrupiąca słodka kruszonka i rozpływający się w ustach mus z dyni i gruszek to idealna propozycja dla miłośników deserów. Crumble jest proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne. Z dodatkiem cynamonu, imbiru i syropu klonowego będzie rozpływać się w ustach.

ycipk-2k9sjf
ycipk-2k9sjf
Trwa ładowanie...
Zdjęcie 123RF
Podziel się
Składniki
  • 250 g dyni
  • 250 g gruszek
  • 250 g płatków owsianych
  • 100 ml oleju
  • 4 łyżki syropu klonowego
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka imbiru
Przepis

Płatki owsiane, olej i syrop klonowy blendujemy. Dynię i gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Dusimy przez ok. 15 minut na małym ogniu z dodatkiem cukru, cynamonu i imbiru. Następnie przekładamy je do kokilek i posypujemy mąką. Całość posypujemy przygotowaną wcześniej kruszonką. Pieczemy ok. 35 minut w 200 stopniach Celsjusza.

ycipk-2k9sjf

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-2k9sjf
ycipk-2k9sjf
ycipk-2k9sjf
ycipk-2k9sjf
ycipk-2k9sjf