Dyniowo-gruszkowe crumble. Smak późnego lata
Chrupiąca słodka kruszonka i rozpływający się w ustach mus z dyni i gruszek to idealna propozycja dla miłośników deserów. Crumble jest proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne. Z dodatkiem cynamonu, imbiru i syropu klonowego będzie rozpływać się w ustach.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Okazja: |
- 250 g dyni
- 250 g gruszek
- 250 g płatków owsianych
- 100 ml oleju
- 4 łyżki syropu klonowego
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka imbiru
Płatki owsiane, olej i syrop klonowy blendujemy. Dynię i gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Dusimy przez ok. 15 minut na małym ogniu z dodatkiem cukru, cynamonu i imbiru. Następnie przekładamy je do kokilek i posypujemy mąką. Całość posypujemy przygotowaną wcześniej kruszonką. Pieczemy ok. 35 minut w 200 stopniach Celsjusza.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze