Kotlety schabowe z gorgonzolą
Gorgonzola jest serem wyprodukowane we Włoszech z całego mleka krowiego.Ser jest od miasta Gorgonzola koło Mediolanu. Są 2 rodzaje sera gorgonzola : słodki (kremowy ser miękki), po włosku Dolce oraz pikantny (ser twardy), po włosku Piccante.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
Wymieszać mąkę i sól w naczyniu i przykryć każdego kotleta. Następnie drobno posiekać cebulę i umieścić ją na patelni z oliwą z oliwek, dodać kotlety schabowe i smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron.
Przełożyć je do naczynia i odstawić. Na tę patelnię wlać mleko i dodać pokruszony ser. Kiedy ser się rozpuści, dodać gin, gotować przez 2-3 minuty. Umieść kotlety schabowe w sosie i smażyć kilka minut.
Przepis dodał użytkownik nioko
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze