Trwa ładowanie...
d1pdy4x
d1pdy4x

Patent na kotlety schabowe. Będą miękkie i soczyste

Przepis

Kotlety schabowe to klasyka polskiej kuchni. Do tego ziemniaczki z wody i zasmażana kapusta lub inna ulubiona surówka. Aż ślinka cieknie na myśl o takim obiedzie. Tradycyjne schabowe możemy przygotować w nieco innej wersji. Łapcie przepis od autorki bloga "Kulinarna chwila". Dostaliśmy go na dziejesiewp.pl.

5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Patent na kotlety schabowe. Będą miękkie i soczyste
dziejesie.wp.pl
Składniki
Przepis
  • Mięso kroimy w 2 cm plastry i rozbijamy, nacinamy otwory, robiąc 3 rzędy, żeby przeplatać jak koszyk wiklinowy.
  • Następnie paprykę kroimy w długie paski i przeplatamy wtykając w dziurki zrobione w schabie.
  • Doprawiamy solą oraz pieprzem, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej.
  • Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Patent na kotlety schabowe. Będą miękkie i soczyste
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d1pdy4x
d1pdy4x
d1pdy4x
d1pdy4x
d1pdy4x