Patent na kotlety schabowe. Będą miękkie i soczyste
Kotlety schabowe to klasyka polskiej kuchni. Do tego ziemniaczki z wody i zasmażana kapusta lub inna ulubiona surówka. Aż ślinka cieknie na myśl o takim obiedzie. Tradycyjne schabowe możemy przygotować w nieco innej wersji. Łapcie przepis od autorki bloga "Kulinarna chwila". Dostaliśmy go na dziejesiewp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- 80 dag schabu wieprzowego
- 2 papryki czerwone
- sól, pieprz
- bułka tarta do panierki
- 2 jajka
- olej do smażenia
- Mięso kroimy w 2 cm plastry i rozbijamy, nacinamy otwory, robiąc 3 rzędy, żeby przeplatać jak koszyk wiklinowy.
- Następnie paprykę kroimy w długie paski i przeplatamy wtykając w dziurki zrobione w schabie.
- Doprawiamy solą oraz pieprzem, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej.
- Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze