Trwa ładowanie...
d38vwbo
oprac. Katarzyna Gileta

Takich schabowych jeszcze nie jedliście. Najlepsze pod słońcem

Przepis

Kotlety schabowe to kulinarny klasyk. Wystarczy jednak podać je pod pierzynką z podsmażonej złocistej cebulki z boczkiem. Do tego ziemniaczane puree i ulubiona surówka. Będzie pysznie! Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d38vwbo
2.8
(9 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • ½ kg schabu
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 4 cebule
  • 10 łyżeczek musztardy sarepskiej
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Przepis
  • Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Z każdej strony smarujemy cienko musztardą.
  • Panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • Po usmażeniu układamy na półmisku. Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy obraną, pokrojoną w krążki cebulę i smażymy do chwili, aż cebula zmienia kolor na lekko brązowy. Cebulę z boczkiem układamy na kotletach.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Takich schabowych jeszcze nie jedliście. Najlepsze pod słońcem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
5
Share
d38vwbo

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d38vwbo
d38vwbo
d38vwbo
d38vwbo
Więcej tematów
d38vwbo