Takich schabowych jeszcze nie jedliście. Najlepsze pod słońcem
Kotlety schabowe to kulinarny klasyk. Wystarczy jednak podać je pod pierzynką z podsmażonej złocistej cebulki z boczkiem. Do tego ziemniaczane puree i ulubiona surówka. Będzie pysznie! Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Z każdej strony smarujemy cienko musztardą.
- Panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
- Po usmażeniu układamy na półmisku. Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy obraną, pokrojoną w krążki cebulę i smażymy do chwili, aż cebula zmienia kolor na lekko brązowy. Cebulę z boczkiem układamy na kotletach.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze