Gulasz z dorsza i kiełbaski chorizo
Syta, aromatyczna i łatwa w przygotowaniu potrawa. Gulasz z dorsza z dodatkiem pikantnych kawałków kiełbasy chorizo zaskoczy smakiem i sprawdzi się na rodzinny obiad.
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 3 filety z dorsza
- 100 g kiełbaski chorizo, pokrojonej w kostkę
- 3/4 puszki pomidorów krojonych
- 1 puszka fasolki białej
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 2 łyżki poszatkowanej natki pietruszki
- 1 łyżka świeżego lubczyku, do dekoracji
Na większej patelni rozgrzej olej kokosowy i dodaj do niego cebulę. Smaż około 5 minut, aż ładnie zmięknie. Dodaj kiełbaskę chorizo i znowu kilka minut podsmażaj. Dodaj pomidory, dopraw solą i pieprzem, doprowadź do wrzenia, dokładnie zamieszaj i dodaj pokrojone w większe kawałki filety z dorsza. Zmniejsz ogień i gotuj wszystko około 5 minut (lub dłużej). Delikatnie przemieszaj i dodaj fasolkę, znów zamieszaj i ponownie gotuj około 4 minut. Posyp natką pietruszki oraz świeżym lubczykiem.
Zobacz także: bazyliowy kurczak w prostym przepisie
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze