ycipk-3qfny9
ycipk-3qfny9

Kotleciki z dorsza. Pyszny sposób na rybkę

Przepis

Znudziła ci się klasyczna ryba w panierce? Wypróbuj przepis na delikatne i miękkie kotleciki z dorsza. Posmakują nawet najmłodszym. Bardzo dobrze komponują się z surówką z kiszonej kapusty lub kapusty pekińskiej. Można je podawać z ryżem, ziemniakami bądź frytkami. Więcej pyszności na blogu "Gotuj ze mną".

Trwa ładowanie...
ycipk-3qfny9
Zdjęcie Gotuj ze mną
Podziel się
Składniki
  • 500 g filetów z dorsza (świeżych bądź mrożonych)
  • 2 kromki białego namoczonego chleba
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • siekana cebula dymka ze szczypiorkiem
  • jajko
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
Przepis

Filety z dorsza rozmrozić, jeżeli kupiliśmy mrożone, rozdrobnić widelcem. Chleb odcisnąć, dołożyć do ryby. Dodać jajko, pietruszkę, cebulę, doprawić solą i pieprzem według uznania. Wyrobić masę, następnie zmoczoną ręką w wodzie formować okrągłe kotlety. Lekko spłaszczyć na desce. Rozgrzać olej na patelni, wkładać kotleciki, smażyć na złoty kolor. Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Zobacz też: "Tradycyjnie Pyszne" z Natalią Paździor: przepis na bezę czekoladową

ycipk-3qfny9

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

ycipk-3qfny9
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-3qfny9
ycipk-3qfny9