Trwa ładowanie...
d3elul4
d3elul4

Kotleciki z dorsza. Pyszny sposób na rybkę

Przepis

Znudziła ci się klasyczna ryba w panierce? Wypróbuj przepis na delikatne i miękkie kotleciki z dorsza. Posmakują nawet najmłodszym. Bardzo dobrze komponują się z surówką z kiszonej kapusty lub kapusty pekińskiej. Można je podawać z ryżem, ziemniakami bądź frytkami. Więcej pyszności na blogu "Gotuj ze mną".

3.0
(4 głosy)
Oceń:
d3elul4
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Zdjęcie
Gotuj ze mną
Zdjęcie
Składniki
  • 500 g filetów z dorsza (świeżych bądź mrożonych)
  • 2 kromki białego namoczonego chleba
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • siekana cebula dymka ze szczypiorkiem
  • jajko
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
Przepis

Filety z dorsza rozmrozić, jeżeli kupiliśmy mrożone, rozdrobnić widelcem. Chleb odcisnąć, dołożyć do ryby. Dodać jajko, pietruszkę, cebulę, doprawić solą i pieprzem według uznania. Wyrobić masę, następnie zmoczoną ręką w wodzie formować okrągłe kotlety. Lekko spłaszczyć na desce. Rozgrzać olej na patelni, wkładać kotleciki, smażyć na złoty kolor. Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Zobacz też: "Tradycyjnie Pyszne" z Natalią Paździor: przepis na bezę czekoladową

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kotleciki z dorsza. Pyszny sposób na rybkę
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

11
6
Share
d3elul4
d3elul4
d3elul4

d3elul4
d3elul4
d3elul4