Kotleciki z dorsza. Pyszny sposób na rybkę
Znudziła ci się klasyczna ryba w panierce? Wypróbuj przepis na delikatne i miękkie kotleciki z dorsza. Posmakują nawet najmłodszym. Bardzo dobrze komponują się z surówką z kiszonej kapusty lub kapusty pekińskiej. Można je podawać z ryżem, ziemniakami bądź frytkami. Więcej pyszności na blogu "Gotuj ze mną".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
Filety z dorsza rozmrozić, jeżeli kupiliśmy mrożone, rozdrobnić widelcem. Chleb odcisnąć, dołożyć do ryby. Dodać jajko, pietruszkę, cebulę, doprawić solą i pieprzem według uznania. Wyrobić masę, następnie zmoczoną ręką w wodzie formować okrągłe kotlety. Lekko spłaszczyć na desce. Rozgrzać olej na patelni, wkładać kotleciki, smażyć na złoty kolor. Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Zobacz też: "Tradycyjnie Pyszne" z Natalią Paździor: przepis na bezę czekoladową
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze