WP
WP

Dorsz w niezwykle delikatnej panierce - Przepis - Przepis

Trwa ładowanie...
Dorsz w złocistej panierce to idealny obiad 123RF
Podziel się

Dorsz to wyjątkowo pyszna i zdrowa ryba. Dobrze opanierowany podbije serca każdego z domowników. Przepis Marty M.

Składniki
  • ok 400 g fileta z dorsza
  • 4 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 6 łyżki mleczka kokosowego (wstrząśnij i dobrze wymieszaj mleczko, aby śmietanka i woda się połączyły, bo czasami śmietanka zbiera się na wierzchu)
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
Przepis
  • Przygotuj większą patelnię. Wlej olej na głębokość około 1,5 cm, średni gaz.
  • Dorsza oprósz solą, białym pieprzem i dwiema łyżkami mąki. Musi być obtoczony cały w mące.
  • W miseczce wymieszaj jajko, resztę mąki,mleczko kokosowe i proszek do pieczenia. Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję.
  • Zanurzamy dorsza w cieście i smażymy na złoty kolor z obu stron. Pamiętaj, że olej musi być dobrze rozgrzany, inaczej panierka będzie wsiąkała olej.
  • Podajemy z ulubionymi dodatkami.
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP