Zapiekane naleśniki z pieczarkami i żółtym serem
Świetny pomysł na obiad lub kolację. Naleśniki zapiekane z pieczarkami i żółtym serem posmakują wszystkim. Składniki są tanie, a przepis bardzo prosty i szybki.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
Ciasto naleśnikowe:
- 1 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 1 jajko
- sól
Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, wodę i wbić jajko. Dodać odrobinę soli i zmiksować na jednolitą masę.
Na rozgrzaną dużą patelnię wlać odrobinę oleju, a następnie trochę ciasta naleśnikowego. Usmażyć naleśniki. Z ciasta powinno wyjść 6 -7 dużych naleśników.
Pieczarki pokroić w plasterki, przełożyć na patelnię i smażyć, następnie do pieczarek dodać pokrojoną w kostkę cebulę i razem chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku.
Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na usmażone naleśniki wyłożyć część farszu, posypać startym serem i zawinąć w rulony. Następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i ponownie posypać starym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C, aż ser się roztopi.
Podawać na ciepło polane ketchupem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze