Jeden składnik całkowicie odmieni naleśniki. Wyjdą niewiarygodnie delikatne i puszyste
Wciąż szukasz idealnego przepisu na naleśniki? Trafiłeś w dobre miejsce. Wystarczy zamienić wodę na jeden zaskakujący składnik, by otrzymać niewiarygodnie puszyste i delikatne placki. Zapewniamy, że nawet pierwszy się uda. Przepis z bloga "Di bloguje".
Diana Rusiłowicz
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Ubij jajka na lekką i puszystą pianę, stopniowo wlewaj piwo i mleko. Dodaj przyprawy.
- Wsyp mąkę i zmiksuj na gładką masę.
- Wlej olej i wymieszaj. Ciasto powinno pływać po łyżce, zostawiając jednolitą smugę.
- Rozgrzej nieprzywierającą patelnię.
- Na rozgrzanej patelni szybkim ruchem rozprowadź cienką warstwę ciasta.
- Naleśniki smaż z obu stron do momentu delikatnego zarumienienia się.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl