Naleśniki maślane z borówkami. Niewiarygodnie miękkie i delikatne
Macie ochotę na słodkie śniadanie lub podwieczorek? Wypróbujcie koniecznie przepis na maślane naleśniki. Są bardziej miękkie i delikatnie niż tradycyjne. Będą doskonale smakowały z sezonowymi owocami i melasą lub syropem klonowym. Przepis poleca Małgorzata, autorka bloga "Daylicooking".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Mleko zmiksuj z jajkami, dodaj sól, cukier i proszek do pieczenia.
- Dodaj tyle mąki, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Ciasto powinno być nieco bardziej gęste niż na tradycyjne naleśniki.
- Następnie wlej roztopione i przestudzone masło, dokładnie wymieszaj i odstaw ciasto na kilka minut, żeby odpoczęło.
- Smaż grubsze naleśniki na średnio nagrzanej, nie natłuszczonej niczym patelni. Podawaj z ulubionymi owocami i polane melasą.
Zobacz też przepis na biszkoptowe ciasto z owocami
src="https://d.wpimg.pl/122815767-1166246957/ciasto.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze