Smakowity pomysł na obiad. Panierowane roladki z indyka z farszem
Rozpływające się w ustach roladki z indyka, nadziewane farszem pieczarkowym. Świetny pomysł na rodzinny obiad. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz sola.
- Cebulę obieram, drobno kroje i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą i dodaję ketchup oraz musztardę.
- Na każdym plastrze mięsa układam połowę plastra żółtego sera i po łyżce farszu z pieczarek.
- Mięso zwijam w kopertki, panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
- Kopertki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze