Trwa ładowanie...
d4n4s5y
01-02-2022 10:03

Smakowity pomysł na obiad. Panierowane roladki z indyka z farszem

Przepis

Rozpływające się w ustach roladki z indyka, nadziewane farszem pieczarkowym. Świetny pomysł na rodzinny obiad. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d4n4s5y
2.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 1 kg fileta z indyka
  • 1 cebula
  • 30 dag pieczarek
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka musztardy
  • olej do smażenia
  • 10 dag sera żółtego w plastrach
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierki
  • sól, pieprz
Przepis
  • Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz sola.
  • Cebulę obieram, drobno kroje i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą i dodaję ketchup oraz musztardę.
  • Na każdym plastrze mięsa układam połowę plastra żółtego sera i po łyżce farszu z pieczarek.
  • Mięso zwijam w kopertki, panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
  • Kopertki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Smakowity pomysł na obiad. Panierowane roladki z indyka z farszem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
2
Share
d4n4s5y

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4n4s5y
d4n4s5y
d4n4s5y
d4n4s5y
Więcej tematów
d4n4s5y