Trwa ładowanie...
d4ioik5
oprac. Katarzyna Gileta
28-01-2022 09:11

Zawijane roladki w kapuście

Przepis

Zamiast tradycyjnych schabowych przygotujcie pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem. Zaskoczycie nie tylko domowników, ale też wszystkich gości. Roladki są proste w przygotowaniu, a ich smak skusi każdego. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d4ioik5
3.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg schabu
  • 2 cebule
  • 2 ogórki kiszone
  • 10 dag szynki z indyka w plastrach
  • ½ kg pieczarek
  • 2 papryki czerwone
  • ½ główki kapusty włoskiej
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżka miodu
  • szczypta chili
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
Przepis
  • Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą i na każdym kawałku układam obraną, pokrojoną w piórka cebule oraz pokrojone w słupki ogórki.
  • Mięso zwijam w roladki i zawijam w szynkę. Układam w naczyniu żaroodpornym i piekę 40 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 st. C.
  • W tym czasie, co piekę mięso robię sos warzywny. Cebulę obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone plasterki pieczarki i umytą, obraną z nasion, pokrojoną w paseczki paprykę. Następnie dodaję drobno pokrojoną kapustę włoską i podlewam jedną szklanką wody. Gotuję około piętnastu minut.
  • Na koniec wlewam sos sojowy, ocet, miód, ketchup i wsypuję sól, pieprz oraz chili.
  • Sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję i łączę z upieczonymi roladkami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zawijane roladki w kapuście
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

7
2
Share
d4ioik5

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ioik5
d4ioik5
d4ioik5
d4ioik5
Więcej tematów
d4ioik5