Przepis na bezglutenowe pączki jaglane

Przepis na bezglutenowe pączki jaglanePrzepis na bezglutenowe pączki jaglane
Patrycja Gruszecka

Składniki

• 1,5 szklanki mąki jaglanej
• 1 szklanka mąki ryżowej
• ½ szklanki mleka
• ½ szklanki mąki ziemniaczanej
• opakowanie sera twarogowego 200 g
• 4 łyżki miodu
• 2 łyżeczki sody
• 2 ziemniaki
• olej

Przepis

Ziemniaki ugotuj, a następnie ostudź i włóż do blendera wraz z mlekiem, miodem i twarogiem, a następnie zmiksuj dokładnie, aż masa zyska gładką konsystencję. W misce wymieszaj mąkę ryżową z jaglaną i ziemniaczaną i dodaj sodę oraz zmiksowane składniki, a nastepnie dokładnie wymieszaj. Gdy ciasto zyska jednolitą konsystencję, odłóż je na 20 minut, a następnie uformuj z niego kuleczki o średnicy 3 cm. Do garnka wlej ½ litra oleju, podgrzej na średnim ogniu i poczekaj, aż będzie gorący. Do gorącego oleju wkładaj uformowane kuleczki i smaż przez około 3 minuty. Gotowe pączki połóż na papierowe ręczniki i posyp cukrem pudrem.

Przepis

Wybrane dla Ciebie
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów