Kogel-mogel z owocami. Deser jak sprzed lat
Kogel-mogel to deser, który kojarzy się z beztroskim dzieciństwem Do jego przygotowania potrzebujemy jedynie kilku składników. Musimy jednak pamiętać, by użyć jajek pochodzących ze sprawdzonego źródła
Czas przygotowania: | |
Kalorie: | 248 kcal |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Jajka sparzyć wrzątkiem. Żółtka wybić do miski i utrzeć z cukrem. Gdy zbieleją, dodać sok wyciśnięty z cytryny i miksować jeszcze przez chwilę. Kogel-mogel przełożyć do małych słoików. Do każdego dać trochę malin, borówek, porzeczek. Udekorować koglem-moglem oraz owocami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów |
Podziel się opinią
Komentarze