Trwa ładowanie...
d1j3lo0

Makaron z łososiem i szpinakiem. Szybki i łatwy obiad na lato

Przepis

Monika, autorka bloga "Moniki smakołyki", poleca przepis na makaron z łososiem wędzonym, szpinakiem i świeżymi ziołami. To doskonała propozycja na szybki, letni obiad.

4.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Moniki smakołyki
Źródło: Moniki smakołyki
Składniki
  • 100 g łososia wędzonego
  • 250 g makaronu np. świderki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 150 g cukinii
  • 3 garście świeżego szpinaku baby
  • 1 cebula dymka
  • pęczek świeżego koperku
  • sól himalajska do smaku
  • 2 szczypty mielonego pieprzu cytrynowego
  • pieprz czarny świeżo mielony do smaku
  • 100 ml słodkiej śmietanki 30 proc.
  • garść zielonych oliwe (całych lub w plasterkach)
Przepis
  • Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente. W tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki.
  • Cukinię, cebulę kroimy w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy cebulę, dodajemy cukinię i przesmażamy ją 5 min.
  • Wlewamy śmietankę, podgrzewamy 3 min, następnie dodajemy odcedzony makaron i oliwki. Doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i czarnym.
  • Zdejmujemy z ognia, dokładamy szpinak, posiekany koperek, delikatnie mieszamy.
  • Na sam koniec dodajemy kawałki łososia.
Makaron z łososiem i szpinakiem. Szybki i łatwy obiad na lato
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d1j3lo0

Podziel się opinią

1
Share
d1j3lo0
d1j3lo0
d1j3lo0
d1j3lo0
Więcej tematów
d1j3lo0