Makaron z wędzonym łososiem. Szybki obiad
Makaron ze szpinakiem i wędzonym łososiem możesz przygotować na kolację lub zapakować do pudełka i zabrać ze sobą do pracy. Przepis jest bardzo prosty i szybki. Wystarczy kilka składników.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- makaron rurki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili
- 1 łyżka oliwy
- garść młodego szpinaku
- 2 łyżki płatków migdałów
- 1 opakowanie łososia wędzonego w plastrach
- pieprz
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na mocno rozgrzanej oliwie. Dodać posiekany czosnek, wymieszać i podsmażyć. Dorzucić drobno pokrojoną papryczkę chili (bez pestek).
Makaron odcedzić. Przełożyć na patelnię z cebulą, czosnkiem i chili. Dorzucić szpinak, przyprawić pieprzem. Przełożyć do pojemnika, na wierzchu ułożyć plastry wędzonego łososia. Posypać prażonymi płatkami migdałów (jeśli to możliwe płatki zapakować oddzielnie). Jeść na zimno lub podgrzać w kuchence mikrofalowej.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze