Trwa ładowanie...
d1jlnx0
d1jlnx0

Pate z wędzonego łososia. Pomysł na kanapki

Przepis

"To wyjątkowo pyszne pâté przygotowuję od czasu do czasu na weekendowe leniwe śniadania, kiedy możemy bez ograniczeń delektować się jedzeniem i wolnym czasem. Nieśpiesznie, popijając wyjątkową herbatę i delikatne chardonnay. Bo szczęście składa się z takich małych chwil!" - czytamy na blogu "Kuchennymi Drzwiami".

2.5
(11 głosów)
Oceń:
d1jlnx0
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuchennymi Drzwiami
Składniki
  • 300 g wędzonego łososia na zimno - pokrojonego
  • 250 g mascarpone
  • 1 łyżka świeżych liści estragonu (lub suszonych)
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny bio
  • 1 łyżka soku z cytryny bio
  • świeżo mielony pieprz
  • do podania pieczywo
Przepis

Mascarpone, estragon, musztardę, skórkę cytrynową, sok z cytryny i pieprz przekładamy do blendera i miksujemy aż powstanie gładka masa. Dodajemy łososia i miksujemy do połączenia się składników. Pâté przekładamy do naczynia i podajemy z cytryną i ulubionym pieczywem – ale pyszny maślany croissant będzie tu na swoim miejscu. Przechowujemy je w lodówce przez kilka dni.

Zobacz też: wieniec na zakwasie

Pate z wędzonego łososia. Pomysł na kanapki
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d1jlnx0

Podziel się opinią

25
31
Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d1jlnx0
d1jlnx0
d1jlnx0
d1jlnx0
d1jlnx0