Pate z wędzonego łososia. Pomysł na kanapki
"To wyjątkowo pyszne pâté przygotowuję od czasu do czasu na weekendowe leniwe śniadania, kiedy możemy bez ograniczeń delektować się jedzeniem i wolnym czasem. Nieśpiesznie, popijając wyjątkową herbatę i delikatne chardonnay. Bo szczęście składa się z takich małych chwil!" - czytamy na blogu "Kuchennymi Drzwiami".
Anna Kamińska
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia francuska
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Mascarpone, estragon, musztardę, skórkę cytrynową, sok z cytryny i pieprz przekładamy do blendera i miksujemy aż powstanie gładka masa. Dodajemy łososia i miksujemy do połączenia się składników. Pâté przekładamy do naczynia i podajemy z cytryną i ulubionym pieczywem – ale pyszny maślany croissant będzie tu na swoim miejscu. Przechowujemy je w lodówce przez kilka dni.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl