Roladki z wędzonego łososia ze słonecznikiem. Fit przekąska
Szybka i pyszna przekąska z wędzonym łososiem w roli głównej. Dzięki do9datkowi ziaren słonecznika roladki przyjemnie chrupią. Przekąskę można modyfikować, dodając swoje ulubione składniki i przyprawy. Więcej pyszności na blogu "Marta M.".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- kilka plastrów wędzonego łososia
- 5 łyżek serka kremowego (dobrze się tutaj komponuje smak chrzanowy)
- 1 dojrzałe awokado, rozgniecione
- 3 łyżki szczypiorku
- sól, pieprz
- ziarna słonecznika
Plastry łososia rozkładamy na desce. W misce mieszamy serek, awokado, szczypior oraz przyprawy. Rozsmarowujemy nadzienie na plastrach łososia i zwijamy. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Przed podaniem maczamy roladki w ziarnach słonecznika.
Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście
src="https://d.wpimg.pl/1037663187-899202209/dorsz.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze