Trwa ładowanie...
d2hy51f
d2hy51f

Chrupiące ślimaczki z wędzonym łososiem

Przepis

"Pyszne i ekspresowe ślimaczki z ciasta francuskiego z nadzieniem z wędzonego łososia. Lekka i elegancka przystawka do pochrupania. Można podawać z różnymi sosami, sprawdza się np. sos czosnkowy" - czytamy na blogu "Gotuj ze mną".

2.5
(4 głosy)
Oceń:
d2hy51f
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Okazja:
Zdjęcie
Gotuj ze mną
Zdjęcie
Składniki
Przepis

Ciasto wyjmujemy z lodówki 30 minut przed pieczeniem. Rozwijamy, a na 2/3 ciasta układamy łososia, pozostałą część smarujemy roztrzepanym jajkiem. Zwijamy wzdłuż krótszego boku (w stronę pustego paska). Roladę smarujemy z każdej strony roztrzepanym jajkiem. Kroimy na 2 cm kawałki, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ślimaczki pieczemy około 20-30 minut w 200 stopniach (do zrumienienia).

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Chrupiące ślimaczki z wędzonym łososiem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2hy51f

Podziel się opinią

15
2
Share
d2hy51f
d2hy51f

d2hy51f
d2hy51f
d2hy51f