Trwa ładowanie...
d1g78ng

Faszerowane udka z kurczaka. Soczyste mięso i przepyszne nadzienie

Przepis

Jeśli znudziły ci się pieczone udka z kurczaka lub zwykłe panierowane kotlety, przygotuj na obiad coś specjalnego. Soczyste i pyszne faszerowane udka. Można je podać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. Przepis na faszerowane udka kurczaka dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d1g78ng
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 8 udek z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 15 dag sera żółtego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • czosnek granulowany, papryka słodka
  • sól pieprz
  • olej do smażenia
Przepis
  • Udka myjemy, osuszamy i wyjmujemy ze środka kość. Doprawiamy czosnkiem, papryką oraz przyprawą do kurczaka.
  • Cebulę obieramy, drobno kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju.
  • Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie dodajemy pokrojone w małe paseczki papryki.
  • Kiedy papryka zmięknie, farsz przekładamy do naczynia, łączymy z startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem oraz koncentratem pomidorowym.
  • Farszem nadziewamy udka i układamy w rękawie do pieczenia.
  • Pieczemy przez ok. 35 minut w 180 st. C.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Faszerowane udka z kurczaka. Soczyste mięso i przepyszne nadzienie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
Share
d1g78ng
d1g78ng
d1g78ng
d1g78ng
d1g78ng
Więcej tematów
d1g78ng