Trwa ładowanie...
dlz5j3d
Diana Rusiłowicz

Sałatka z kurczakiem i pieczarkami. Pokochasz ją od pierwszego kęsa

Przepis

Sałatka z pieczoną dynią, papryką i kurczakiem oraz marynowanymi pieczarkami to kwintesencja jesiennych smaków. Jest bardzo smaczna, szybka do zrobienia i sycąca. Przepis z bloga "Di bloguje".

dlz5j3d
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Di bloguje
Źródło: Di bloguje
Składniki
  • 100 g mixu sałat
  • 100 g pieczarek marynowanych
  • 200-300 g dyni (waga ze skórką)
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pierś z kurczaka (pojedyncza, ale większa)

Ponadto:

  • 2 łyżki oleju (do pieczenia warzyw)
  • papryka słodka (u mnie wędzona)
  • 3-5 łyżek oliwy/dobrej jakości oleju
  • sól, pieprz
Przepis
  • Przygotować dwie miski. Do każdej z nich wlać po 1 łyżce oleju i wsypać odrobinę przypraw, wymieszać.
  • Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i przełożyć do pierwszej miski.
  • Powinny być dokładnie pokryte olejem.
  • Obraną dynię oraz paprykę pokroić w średnią kostkę i następnie połączyć z olejem w drugim naczyniu.
  • Warzywa z kurczakiem umieścić luźno na blasze od piekarnika wysłanej papierem do pieczenia - warzywa po jednej stronie, a mięso po drugiej.
  • Całość piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  • W większej misce ułożyć mix sałat, a na niej dynię, paprykę, kurczaka oraz pieczarki marynowane.
  • Wszystko razem polać oliwą/olejem, posypać solą z pieprzem i ostrożnie przemieszać.
Sałatka z kurczakiem i pieczarkami. Pokochasz ją od pierwszego kęsa
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
dlz5j3d
dlz5j3d
dlz5j3d
dlz5j3d
dlz5j3d
Więcej tematów
dlz5j3d