Zupa włoska w chlebku
Włosi słyną nie tylko z makaronu, pizzy czy lodów. We włoskiej kuchni znajdziemy również wiele pysznych zup. Ewa Wachowicz poleca przepyszna zupę pełną warzyw z mięsną wkładką. Sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta. Podana w chlebku będzie ozdobą stołu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
Do podania:
● 4 nieduże chlebki (jak do żurku)
● parmezan
● natka pietruszki
Kiełbasę pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić cebulę i warzywa (pokrojone w kostkę). Po chwili dodać posiekany czosnek. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dorzucić obrane i pokrojone w kostkę pomidory (sam miąższ, bez środków).
Podlać winem. Gdy alkohol odparuje, wlać wywar jarzynowy. Doprawić liściem laurowym. Przykryć i gotować do miękkości. Pod koniec dorzucić odcedzoną fasolkę oraz szpinak. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.
Podawać w wydrążonych chlebkach. Udekorować wiórkami parmezanu i natką pietruszki.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze