Rodzina będzie się zajadać. Przepis na gołąbki z młodej kapusty
Przepis
Gołąbki z młodej kapusty są znacznie szybsze w przygotowaniu, ponieważ liście są bardziej miękkie i delikatne. Nie pękają podczas zwijania. Do tego tradycyjny farsz z mięsa i ryżu oraz pomidorowy sos. Przepis dostaliśmy na dziesie.wp.pl.
1.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-6 |
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
Przepis
- Kapustę parzymy w gorącej wodzie, ryż gotujemy w osolonej wodzie.
- Do miski przekładamy mięso, dodajemy ugotowany ryż, wbijamy jajko, wsypujemy majeranek, paprykę ostrą oraz sól. Następnie dodajemy obraną oraz startą na tarce o dużych oczach marchew oraz pietruszkę. Dokładnie wszystkie składniki mieszamy.
- Farsz mięsny układamy na każdym liściu kapusty i zwijamy w roladki.
- Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy wodą tak, żeby gołąbki były przykryte i posypujemy vegetą.
- Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180 st. C. Pięć minut przed końcem pieczenia wlewamy przecier pomidorowy rozrobiony ze śmietaną.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Rodzina będzie się zajadać. Przepis na gołąbki z młodej kapusty
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.