Racuszki z syropem klonowym
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 szklanka mleka
- 3/4 szklanki mąki
- syrop klonowy
- owoce np. jabłka, maliny, truskawki ( do dekoracji)
1. Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem wsypujemy do naczynia.
2. Dodajemy stopniowo mleko.
3. Mieszamy aż składniki się połączą.
4. Wbijamy jedno jajko.
5. Na rozgrzaną patelnią z olejem nakładaj przy pomocy łyżki porcję ciasta i smażymy na małym ogniu aż będą rumiane z dwóch stron.
6. Przed podaniem układamy owoce i polewamy syropem klonowym.
Smacznego!
Przepis poleca "Księgowa w kuchni"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze