Trwa ładowanie...
d3gs5l2
07-05-2016 12:51

Racuszki z syropem klonowym

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d3gs5l2
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 szklanka mleka
  • 3/4 szklanki mąki
  • syrop klonowy
  • owoce np. jabłka, maliny, truskawki ( do dekoracji)
Przepis

1. Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem wsypujemy do naczynia.
2. Dodajemy stopniowo mleko.
3. Mieszamy aż składniki się połączą.
4. Wbijamy jedno jajko.
5. Na rozgrzaną patelnią z olejem nakładaj przy pomocy łyżki porcję ciasta i smażymy na małym ogniu aż będą rumiane z dwóch stron.
6. Przed podaniem układamy owoce i polewamy syropem klonowym.

Smacznego!

Przepis poleca "Księgowa w kuchni"

Racuszki z syropem klonowym
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3gs5l2
d3gs5l2
d3gs5l2
d3gs5l2
Więcej tematów
d3gs5l2