Racuchy z borówkami
Delikatne i puszyste racuchy, które dosłownie rozpływają się w ustach. Tak niewiele nam potrzeba do ich zrobienia. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia wsypuję do miski. Dodaję serki, wbijam jajka i mieszając stopniowo wlewam mleko.
- Do masy dodaję umyte borówki, delikatnie mieszam łyżką.
- Na głębokiej patelni rozgrzewam olej i nakładając łyżką ciasto, smażę z każdej strony.
- Po usmażeniu studzę, posypuję cukrem pudrem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl