Racuchy z borówkami
Delikatne i puszyste racuchy, które dosłownie rozpływają się w ustach. Tak niewiele nam potrzeba do ich zrobienia. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia wsypuję do miski. Dodaję serki, wbijam jajka i mieszając stopniowo wlewam mleko.
- Do masy dodaję umyte borówki, delikatnie mieszam łyżką.
- Na głębokiej patelni rozgrzewam olej i nakładając łyżką ciasto, smażę z każdej strony.
- Po usmażeniu studzę, posypuję cukrem pudrem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze