Racuchy siostry Anastazji. Niebiański smak tradycji
Siostra Anastazja znana jest z tradycyjnych potraw, po które chętnie sięgają i fani nowinek kulinarnych. Racuchy również zasmakują nie tylko tradycjonalistom – są puszyste, delikatne i słodkie. Ich niebiański smak będzie pysznym zwieńczeniem letniego dnia.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Rodzaj diety: |
- Wymieszać żółtka jaj z mlekiem i dodać proszek do pieczenia, cukier oraz sól.
- Przesiać do miski mąkę pszenną i ubić wszystko mikserem na najwyższych obrotach.
- Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy.
- Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w niewielką kostkę.
- Delikatnie wmieszać jabłka w ciasto.
- Na patelni rozgrzać tłuszcz i wykładać małymi porcjami ciasto.
- Smażyć na złoto z obu stron, a po usmażeniu przekładać na papierowy ręcznik, by osączyć z nadmiaru tłuszczu.
- Racuchy podawać oprószone cukrem pudrem z kleksem kwaśnej śmietany.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze