Trwa ładowanie...
d4f2fra

Racuchy siostry Anastazji. Niebiański smak tradycji

Przepis

Siostra Anastazja znana jest z tradycyjnych potraw, po które chętnie sięgają i fani nowinek kulinarnych. Racuchy również zasmakują nie tylko tradycjonalistom – są puszyste, delikatne i słodkie. Ich niebiański smak będzie pysznym zwieńczeniem letniego dnia.

2.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Rodzaj diety:
Zdjęcie
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1200 ml tłustego mleka
  • 400 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru
  • ¼ łyżeczki soli
  • 500 g jabłek
Przepis
  • Wymieszać żółtka jaj z mlekiem i dodać proszek do pieczenia, cukier oraz sól.
  • Przesiać do miski mąkę pszenną i ubić wszystko mikserem na najwyższych obrotach.
  • Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy.
  • Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w niewielką kostkę.
  • Delikatnie wmieszać jabłka w ciasto.
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz i wykładać małymi porcjami ciasto.
  • Smażyć na złoto z obu stron, a po usmażeniu przekładać na papierowy ręcznik, by osączyć z nadmiaru tłuszczu.
  • Racuchy podawać oprószone cukrem pudrem z kleksem kwaśnej śmietany.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Racuchy siostry Anastazji. Niebiański smak tradycji
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4f2fra

Podziel się opinią

5
Share
d4f2fra
d4f2fra
d4f2fra
d4f2fra
Więcej tematów
d4f2fra