Sałatka z truskawkami i fetą. Orzeźwiająca i lekka
Szukacie pomysłu na pyszną sałatkę Wypróbujcie nietypowe zestawienie smaków. "Ostatnio robiłam taką sałatkę, w której połączyłam warzywa i owoce, ocet balsamiczny i fetę. Mówię wam pycha. Koniecznie spróbujcie" - zachęca Marzenia, autorka bloga "Kulinarna Maniusia".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- sałata lodowa - pół główki
- kilka truskawek
- kilka borówek amerykańskich
- 150 g fety
- łyżka oleju rzepakowego
- łyżka octu balsamicznego
- sól, pieprz
Sałatę lodową kroimy na paski. Układamy ją w misce lub na talerzu. Ser feta kroimy w kostkę, truskawki kroimy na kawałki. Na sałacie układamy ser feta, truskawki, posypujemy borówkami amerykańskimi, solą i pieprzem. Polewamy oliwą i octem balsamicznym, mieszamy przed samym podaniem, sałatka świetnie smakuje z podpieczoną na patelni lub w piekarniku bagietką.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze