Trwa ładowanie...
d4kne73
16-09-2017 13:02

Placuszki z kapusty i żółtego sera. Idealne na kolację

Przepis

Placki z białą kapustą to smakowita konkurencja dla placków ziemniaczanych. Wystarczy kilka składników, by wyczarować to smaczne i sycące danie. Można jeść je solo lub jako dodatek do pieczonego mięsa lub gulaszu.

d4kne73
3.5
(33 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Źródło: 123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Składniki
  • ¼ główki białej kapusty,
  • 1 mała cebulka,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany,
  • 4 łyżki mąki,
  • sól, pieprz,
  • słodka papryka,
  • cząber,
  • 100 g tartego sera żółtego,
  • olej do smażenia.
Przepis

Kapustę posiekaj, posól i odstaw na chwilę. Cebulkę drobno pokrój. Jajka ubij ze śmietaną. Dodaj mąkę, ser, cebulę i przyprawy. Kapustę odciśnij i wymieszaj z resztą składników. Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.

Zobacz wideo: Racuchy na kefirze

Placuszki z kapusty i żółtego sera. Idealne na kolację
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

34
10

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4kne73
d4kne73
d4kne73
d4kne73
Więcej tematów
d4kne73