Trwa ładowanie...
d3b3on1
d3b3on1

Placki z kaszy jaglanej. Poranek na słodko

Przepis

- Takie placuchy są świetnym pomysłem na przemycenie kaszy dla osób, które nie za bardzo ją lubią, dla dzieci - jestem pewna, że im posmakują. Można je zabrać ze sobą do pracy lub zabrać w podróż lub na wycieczkę. Spróbujcie koniecznie jakie są pyszne - pisze autorka bloga "Kulinarna Maniusia".

4.5
(4 głosy)
Oceń:
d3b3on1
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
Kulinarna Maniusia
Zdjęcie
Składniki
  • opakowanie kaszy jaglanej z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
Przepis

Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu kaszę studzimy. Następnie dodajemy 2 jajka i mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju. Łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy placki na niewielkim ogniu, na rumiano z dwóch stron. Placki podajemy z owocami, możemy je polać miodem. Placki super smakują na śniadanie, na obiad czy kolację. Są także świetnym pomysłem na posiłek w pracy.

Placki z kaszy jaglanej. Poranek na słodko
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3b3on1

Podziel się opinią

10
8
Share
d3b3on1
d3b3on1

d3b3on1
d3b3on1
d3b3on1