WP
WP

Placki z kaszy jaglanej. Poranek na słodko - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie Kulinarna Maniusia
Podziel się

- Takie placuchy są świetnym pomysłem na przemycenie kaszy dla osób, które nie za bardzo ją lubią, dla dzieci - jestem pewna, że im posmakują. Można je zabrać ze sobą do pracy lub zabrać w podróż lub na wycieczkę. Spróbujcie koniecznie jakie są pyszne - pisze autorka bloga "Kulinarna Maniusia".

Składniki
  • opakowanie kaszy jaglanej z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
Przepis

Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu kaszę studzimy. Następnie dodajemy 2 jajka i mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju. Łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy placki na niewielkim ogniu, na rumiano z dwóch stron. Placki podajemy z owocami, możemy je polać miodem. Placki super smakują na śniadanie, na obiad czy kolację. Są także świetnym pomysłem na posiłek w pracy.

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP