Placki z kaszy jaglanej. Poranek na słodko
- Takie placuchy są świetnym pomysłem na przemycenie kaszy dla osób, które nie za bardzo ją lubią, dla dzieci - jestem pewna, że im posmakują. Można je zabrać ze sobą do pracy lub zabrać w podróż lub na wycieczkę. Spróbujcie koniecznie jakie są pyszne - pisze autorka bloga "Kulinarna Maniusia".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- opakowanie kaszy jaglanej z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami
- 2 jajka
- olej do smażenia
Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu kaszę studzimy. Następnie dodajemy 2 jajka i mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju. Łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy placki na niewielkim ogniu, na rumiano z dwóch stron. Placki podajemy z owocami, możemy je polać miodem. Placki super smakują na śniadanie, na obiad czy kolację. Są także świetnym pomysłem na posiłek w pracy.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze