Makaron z pietruszkowym pesto
Przepis
Trudno o łatwiejszy i szybszy sos do makaronu. Domowe pesto bez trudu ukręcicie z natki pietruszki, rukoli czy innych zielonych liści. Będzie smacznie, ekspresowo i tanio.
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Rodzaj diety: |
Źródło: Adobe Stock
Składniki
- 100 g makaronu
- pęczek natki pietruszki
- ząbek czosnku
- 20 dag sera żółtego
- Kilka łyżek oleju
- sól, pieprz
- kilka pomidorków koktajlowych
Przepis
- Pietruszkę i czosnek drobno posiekać, a ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
- Całość wymieszać z olejem i przyprawić. Ugotować makaron i zaraz po odcedzeniu wymieszać go z gotowym pesto.
- Do dania można dodać przekrojone pomidorki koktajlowe.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Makaron z pietruszkowym pesto
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.