Makaron z pietruszkowym pesto
Trudno o łatwiejszy i szybszy sos do makaronu. Domowe pesto bez trudu ukręcicie z natki pietruszki, rukoli czy innych zielonych liści. Będzie smacznie, ekspresowo i tanio.
Na ile osób: | 1-2 |
- 100 g makaronu
- pęczek natki pietruszki
- ząbek czosnku
- 20 dag sera żółtego
- Kilka łyżek oleju
- sól, pieprz
- kilka pomidorków koktajlowych
- Pietruszkę i czosnek drobno posiekać, a ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
- Całość wymieszać z olejem i przyprawić. Ugotować makaron i zaraz po odcedzeniu wymieszać go z gotowym pesto.
- Do dania można dodać przekrojone pomidorki koktajlowe.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Podziel się opinią
Komentarze