Kokosowe szaszłyki z kurczaka
Kurczak doskonale komponuje się ze smakiem pomidorów - warto dodać je nie tylko na patyczkach, ale również podać jako sos do polania gotowych szaszłyków.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Filety pokrój wzdłuż na cienkie paski, delikatnie oprósz solą i pieprzem.
Ketchup połącz z oliwą, sokiem z cytryny, imbirem, papryką i miodem. Do tak przygotowanej marynaty włóż paski mięsa na 3 godziny.
Następnie nadziewaj na patyki. Smaż na odrobinie oliwy przez ok. 10 minut, smarując marynatą. Przed końcem smażenia posyp wiórkami kokosowymi. Podawaj z ryżem jaśminowym.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze