Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym. Przepyszny sposób na obiad
Miękkie i aromatyczne mięso z kurczaka i kremowy sos pieczarkowy. Czego chcieć więcej? Jeśli szukacie pomysłu na szybki i smaczny obiad, to dobrze trafiliście. Przepis z bloga "zGotowana Paula".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Piersi umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze płaskie kawałki. Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę. W tym czasie umyć, obrać i pokroić pieczarki i cebule, a następnie je podsmażyć. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gdy woda odparuje, a pieczarki się przyrumienią, dolać słodką śmietankę. Zamarynowanie w ziołach piersi podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni i przekładać do sosu pieczarkowego, dusić jeszcze chwile, aby zmiękły, na końcu zagęścić sos, jeśli potrzeba, oraz doprawić do smaku. Podawać z ryżem - u mnie ugotowany ryż podsmażony razem z porem.
Zobacz też przepis na sałatkę gyros
src="https://d.wpimg.pl/48002593-294060670/salatka.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze