Pasta z cieciorki wg Ewy Wachowicz
Pasta z cieciorki sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa, dip do warzyw czy dodatek do tortilli Przepis jest banalnie prosty - wystarczy zblendować wszystkie składniki.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Cieciorkę odcedzić, zmiksować. Jeśli będzie zbyt sucha, dolać odrobinę zalewy z puszki. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i szczyptę chili. Dolać olej sezamowy i sok z limonki. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować natką pietruszki lub kolendrą. Podawać z pieczywem (różne rodzaje) oraz jako dip do warzyw.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze