Trwa ładowanie...
d2psc1k
d2psc1k

Pasta z cieciorki wg Ewy Wachowicz

Przepis

Pasta z cieciorki sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa, dip do warzyw czy dodatek do tortilli Przepis jest banalnie prosty - wystarczy zblendować wszystkie składniki.

2.8
(9 głosów)
Oceń:
d2psc1k
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Zdjęcie
Archiwum prywatne
Zdjęcie
Składniki

• 2 puszki cieciorki
• 1 ząbek czosnku
• 1 łyżeczka oleju sezamowego
• sok z limonki
• 1 szczypta papryczki chili
• sól
• pieprz
• natka pietruszki

Przepis

Cieciorkę odcedzić, zmiksować. Jeśli będzie zbyt sucha, dolać odrobinę zalewy z puszki. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i szczyptę chili. Dolać olej sezamowy i sok z limonki. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować natką pietruszki lub kolendrą. Podawać z pieczywem (różne rodzaje) oraz jako dip do warzyw.

Archiwum prywatne

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d2psc1k
Pasta z cieciorki wg Ewy Wachowicz
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

46
19
Share
d2psc1k
d2psc1k

d2psc1k
d2psc1k
d2psc1k