WP
WP

Pasta z cieciorki wg Ewy Wachowicz - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie Archiwum prywatne
Podziel się

Pasta z cieciorki sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa, dip do warzyw czy dodatek do tortilli Przepis jest banalnie prosty - wystarczy zblendować wszystkie składniki.

Składniki

• 2 puszki cieciorki
• 1 ząbek czosnku
• 1 łyżeczka oleju sezamowego
• sok z limonki
• 1 szczypta papryczki chili
• sól
• pieprz
• natka pietruszki

Przepis

Cieciorkę odcedzić, zmiksować. Jeśli będzie zbyt sucha, dolać odrobinę zalewy z puszki. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i szczyptę chili. Dolać olej sezamowy i sok z limonki. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować natką pietruszki lub kolendrą. Podawać z pieczywem (różne rodzaje) oraz jako dip do warzyw.

Archiwum prywatne
Podziel się
WP

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP
WP