Trwa ładowanie...
d24trh7

Pierś z kurczaka z purée ziemniaczano-selerowym i zieloną fasolką szparagową

Przepis

Mięso z kurczaka, fasolka szparagowa i seler to trio idealne - przekonaj się sam i przygotuj kurczaka według tego przepisu, a nie pożałujesz! Smacznego!

d24trh7
2.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • 1 pierś z kurczaka
  • 4 średniej wielkości ziemniaki
  • 1 mały seler korzeniowy
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 łyżka masła
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej
  • 1 łyżka oleju rzepakowego rafinowanego
  • papryka słodka w proszku
  • sól sodowo-potasowa
  • pieprz
Przepis

Obierz ziemniaki i seler, ugotuj je w osolonej wodzie. Fasolkę szparagową wrzuć do garnka z osoloną wodą Gotuj przez 3-4 minuty, odcedź. Pierś z kurczaka dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Zacznij smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Smaż 5 minut z każdej strony. Potem zdejmij z patelni i odczekaj kilka minut. Do ugotowanych ziemniaków dodaj 50 ml mleka i łyżkę masła, ubij całość przy pomocy ubijaczki do ziemniaków na gładką konsystencję. Na talerz nałóż purée ziemniaczano-selerowe, na którym umieść kurczaka, obok ułóż fasolkę.

Przepis dodał użytkownik Żyj smacznie i zdrowo

Pierś z kurczaka z purée ziemniaczano-selerowym i zieloną fasolką szparagową
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d24trh7
d24trh7
d24trh7
d24trh7
d24trh7
Więcej tematów
d24trh7