Pierś z kurczaka z purée ziemniaczano-selerowym i zieloną fasolką szparagową
Mięso z kurczaka, fasolka szparagowa i seler to trio idealne - przekonaj się sam i przygotuj kurczaka według tego przepisu, a nie pożałujesz! Smacznego!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Obierz ziemniaki i seler, ugotuj je w osolonej wodzie. Fasolkę szparagową wrzuć do garnka z osoloną wodą Gotuj przez 3-4 minuty, odcedź. Pierś z kurczaka dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Zacznij smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Smaż 5 minut z każdej strony. Potem zdejmij z patelni i odczekaj kilka minut. Do ugotowanych ziemniaków dodaj 50 ml mleka i łyżkę masła, ubij całość przy pomocy ubijaczki do ziemniaków na gładką konsystencję. Na talerz nałóż purée ziemniaczano-selerowe, na którym umieść kurczaka, obok ułóż fasolkę.
Przepis dodał użytkownik Żyj smacznie i zdrowo
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze