Szuba wigilijna
Szuba, czyli warstwowa sałatka ze śledziem, wywodząca się z radzieckiej kuchni, to jedna z najsmaczniejszych śledziowych sałatek. A na dodatek pięknie prezentuje się na stole.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
Śledzie kroimy w grubsze kostki. Żółtka oddzielamy od białek, ścieramy na tartce od marchwi w oddzielne miseczki. Marchewki ścieramy na tartce o dużych oczkach. Wykładamy na pół misek śledzie, smarujemy śledzie majonezem, posypujemy białkami majonez. Następnie posypujemy marchewką, serem i żółtkami. Na koniec dekorujemy koperkiem. Smacznego.
Przepis dodał użytkownik monika4
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze