Smażone warzywa z tofu marynowanym w sosie tamari
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Rodzaj diety: |
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 zielona papryka
- 1 cebula
- ½ bok choy lub kapusty pekińskiej
- 1 garść kiełków sojowych
- 1 bio tofu marynowane w sosie tamari Polsoja
- 1 łyżeczka startego imbiru
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 1 papryczka chili
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku
Imbir, posiekaną papryczkę chili, cukier trzcinowy, olej sezamowy, sok z cytryny, sos sojowy i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać razem z pokrojonym w kostkę tofu, a następnie odstawić na pół godziny.
W tym czasie pokroić umytą paprykę, cebulę, bok choy lub kapustę pekińską.
Następnie podsmażyć tofu, a po ok. 6-7 minutach dodać warzywa i kiełki i smażyć jeszcze przez 3-4 minuty.
Przepis dodał użytkownik kamer
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze