Orientalne ogórki kiszone. Trudno się od nich oderwać
Chrupiące, ostre ogórki to doskonała przekąska na piknik, spotkanie czy grillu czy domową imprezę. Przekonajcie się sami, jakie są pyszne.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Okazja: |
- Nie obrane ogórki przepołowić, pokroić w 2 cm kawałki, posypać łyżką soli, odstawić na 10 min.
- Ogórki przelać zimną wodą, osączyć. Dymkę, czosnek, chilli, imbir, sól cukier dokładnie wymieszać, dodać ogórki, zamieszać kilka razy.
- Przełożyć do słoików "twist", wlać wodę, lekko zamieszać, zakręcić, pozostawić w ciepłym miejscu na 48 godz.
- Podawać schłodzone.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze