Orientalne ogórki kiszone. Trudno się od nich oderwać
Przepis
Chrupiące, ostre ogórki to doskonała przekąska na piknik, spotkanie czy grillu czy domową imprezę. Przekonajcie się sami, jakie są pyszne.
2.8
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Okazja: |
Źródło: Adobe Stock
Składniki
Przepis
- Nie obrane ogórki przepołowić, pokroić w 2 cm kawałki, posypać łyżką soli, odstawić na 10 min.
- Ogórki przelać zimną wodą, osączyć. Dymkę, czosnek, chilli, imbir, sól cukier dokładnie wymieszać, dodać ogórki, zamieszać kilka razy.
- Przełożyć do słoików "twist", wlać wodę, lekko zamieszać, zakręcić, pozostawić w ciepłym miejscu na 48 godz.
- Podawać schłodzone.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Orientalne ogórki kiszone. Trudno się od nich oderwać
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
5
4
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.