Orientalne ogórki kiszone. Trudno się od nich oderwać
Chrupiące, ostre ogórki to doskonała przekąska na piknik, spotkanie czy grillu czy domową imprezę. Przekonajcie się sami, jakie są pyszne.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Przetwory
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Nie obrane ogórki przepołowić, pokroić w 2 cm kawałki, posypać łyżką soli, odstawić na 10 min.
- Ogórki przelać zimną wodą, osączyć. Dymkę, czosnek, chilli, imbir, sól cukier dokładnie wymieszać, dodać ogórki, zamieszać kilka razy.
- Przełożyć do słoików "twist", wlać wodę, lekko zamieszać, zakręcić, pozostawić w ciepłym miejscu na 48 godz.
- Podawać schłodzone.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl