Trwa ładowanie...
d2nv8lp
11-07-2022 10:23

Orientalne ogórki kiszone. Trudno się od nich oderwać

Przepis

Chrupiące, ostre ogórki to doskonała przekąska na piknik, spotkanie czy grillu czy domową imprezę. Przekonajcie się sami, jakie są pyszne.

d2nv8lp
2.8
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Okazja:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 6 świeżych ogórków
  • 2 łyżki soli
  • 2 dymki lub mała cebulka grubo posiekana
  • 1 roztarty ząbek czosnku
  • 1/8 łyżeczki chili
  • 1/8 łyżeczki imbiru w proszku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2/3 szklanki przegotowanej wody
Przepis
  • Nie obrane ogórki przepołowić, pokroić w 2 cm kawałki, posypać łyżką soli, odstawić na 10 min.
  • Ogórki przelać zimną wodą, osączyć. Dymkę, czosnek, chilli, imbir, sól cukier dokładnie wymieszać, dodać ogórki, zamieszać kilka razy.
  • Przełożyć do słoików "twist", wlać wodę, lekko zamieszać, zakręcić, pozostawić w ciepłym miejscu na 48 godz.
  • Podawać schłodzone.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Orientalne ogórki kiszone. Trudno się od nich oderwać
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

5
4

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2nv8lp
d2nv8lp
d2nv8lp
d2nv8lp
Więcej tematów
d2nv8lp