Trwa ładowanie...
d3nu9s5
d3nu9s5
x-news/RUPTLY

Rollsy z tortilli. Doskonała przekąska na każdą porę dnia

Przepis

Rollsy to propozycja na domówkę lub przekąskę do pracy. Sposób na wykorzystanie resztek albo szybki pomysł na przystawkę. Sprawdzony przepis prosto z bloga "Obiad gotowy".

4.0
(4 głosy)
Oceń:
d3nu9s5
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Rollsy z tortilli. Doskonała przekąska na każdą porę dnia
Składniki
  • 2 placki lawasz lub tortilla (najlepiej prostokątne, o wymiarach ok. 30x40 cm każdy)
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 śliwkowe pomidory
  • 150 g wędliny drobiowej (np. z kurczaka)
  • 100 g żółtego sera
  • pęczek natki pietruszki
  • olej do smażenia
Przepis

Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Wędlinę pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Pietruszkę posiekać. Jeden placek posmarować cienko łyżką majonezu, na nim równomiernie rozłożyć połowę nadzienia. Przykryć drugim plackiem, czynność powtórzyć.
Placki zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku, owinąć folią i wstawić do lodówki na 30 minut (żeby lepiej się kroiła). Roladę pokroić w plastry o grubości ok. 3 cm. Rozgrzać patelnie i posmarować odrobiną oleju. Na patelnię wyłożyć rollsy, obsmażyć z każdej strony na średnim ogniu do zarumienienia. Najlepiej smakują na ciepło.
Zobacz także: kanapkowa pasta śledziowo-jajeczna

Polecamy wideo: Muffiny nie tylko na słodko. Proponujemy z serem, pomidorami i bazylią

Rollsy z tortilli. Doskonała przekąska na każdą porę dnia
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
2
Share
d3nu9s5
d3nu9s5
d3nu9s5

d3nu9s5
d3nu9s5
d3nu9s5